2014. október 1., szerda

Bébiételek

A bébiételek nem ördögtől valók, de nagyon meg kell nézni ebben is, milyet veszünk.

Olyat keressünk, amelyik nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sót, tartósítószert, egyéb felesleges anyagot. Nagyon nézzük meg az összetevőket, mert időnként nem várt dolgok bukkanhatnak elő. Mert a szilva bébiétel például nem 100% szilvából készül, hanem 30% körtéből. Vagy szőlőlé van az őszibarackos bébiételben - számomra érthetetlen, hogy miért. Ha olyan összetevővel találkozunk, melyet még nem vezettünk be, vagy nem szívesen adnánk a babánknak, akkor keressünk más gyártót, másik terméket.
Nagyon fontos, hogy az üvegeken feltüntetett életkort, ami azt jelzi, hogy hány hónapos kortól adható, kizárólag orientációnak használjuk, és minden esetben adjunk hozzá 2-3 hónapot legalább. Akkor nem lehet baj. A gyártók szeretik termékeiket "előredátumozni".
Időről időre törnek ki botrányok bébiételekkel kapcsolatban, hogy tesztek során túl sok vegyi anyagot találtak egyes üvegekben. Ha ismert gyártótól vásárolunk és bio minőségű bébiételt választunk, akkor nem kell félnünk a vegyszermaradványoktól. Ilyen indokkal nem egyszer hívtak már vissza bébiételeket a polcokról.

Én három esetben használtam bébiételt, ezekre a célokra egyébként mindenkinek ajánlom is.
1. ha valamilyen ritka vagy épp nem elérhető zöldségből, gyümölcsből készült, vagy olyanból, amivel túl sokat kellene otthon pepecselni;
2. vésztartalékként otthon, ha épp nem volt időm főzni vagy nem lett kész időre az étel; vagy ha kész lett, de nem ízlett a picinek és bele kellett keverni valamit vagy valami mást adni hirtelen;
3. utazáskor, mert ez nem romlik meg és nem is folyik ki (amíg nincs felbontva, de akkor meg lehet reménykedni, hogy megeszi az egész üveget egyszerre).Boldog babatáplálást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése